FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Henning, Hemm...

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Tisdag
22 maj 2018

Duane Smith.

NHK-tränaren får lämna
— nygammal tränare tar över

Sport 14:05 | 13 februari 2018

Nye tränaren Magnus ”Mankan” Jansson ska ge Nacka HK ny kraft inför den kvalfyllda slutstriden på säsongen. Men orsaken till varför man bröt med förre tränaren Duane Smith, vill man hålla intern.

Nacka HK har gått trögt den senare delen av fortsättningsserien och har med en match kvar att spela ingen chans att arbeta sig upp över kvalstrecket. Det betyder att Nacka HK nu får rikta in sig på att spela en kvalserie som inleds den 11 mars, tillsammans med sju andra lag, för att behålla platsen i Hockeyettan, 

De svaga resultaten efter årsskiftet ska också vara en av orsakerna till att man nu byter tränare. Duane Smith ut och Magnus ”Mankan” Jansson in, säger Lg Jansson, som är sportsligt ansvarig.
– Vi var tippade sist i serien och det gick över förväntan i början av säsongen, då när det inte var samma play off-stuk på matcherna som det är nu senare på säsongen. Men sen så började det fallera rätt rejält.

Vad menar du med fallera?
– Det är en sak mellan föreningen och ”Smitty” (Duane Smith). Det är inget jag vill meddela dig, men jag har mina synpunkter, säger LG Jansson.

Inledningen på säsongen var lite kaosartad för Nacka HK. Bara några dagar före seriepremiären i höstas fick klubben reda på att man erbjudits en plats i Hockeyettan. Det sedan Haninge Anchors tvångsnedflyttats på grund av ekonomiska skulder.

Nacka HK valde att tacka ja till att gå upp en division, varpå man hämtade flera spelare från Haninge, för att snabbt skrapa ihop ett lag för Hockeyettan.
– När vi startade serien hade vi skaffat spelare för att klara av HockeyEttan. Vi har försatt oss i ett läge som är helt onödigt. Nu har vi ett långt uppehåll, och sen kommer vi att spela för att hålla oss kvar, säger LG Jansson. 

Magnus ”Mankan” Jansson var senast tränare för Nacka HK säsongen 2009-2009. Den nygamla tränaren har också spelat för klubben.