FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Sigvard, Sivert

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Söndag
25 februari 2018

Elitklubbar ger Nacka kommun ris och ros

Sport 15:14 | 12 februari 2018

Nacka har blivit utsedd till Sveriges föreningsvänligaste kommun. Håller Nackas elitklubbar med? NVP ringde upp tre av de stora — som gav kommunen toppbetyg i bemötande, men också delade ut kängor mot anläggningarna.

Skuru prenumererar på att slåss om guldet i damhandbollens högsta serie. Järla IF, tillsammans med OK Ravinen, har orienterare i internationell toppklass, och är bland de framgångsrikaste i landet. Saltsjöbadens slalomklubb är storexportör av alpina åkare till landets skidgymnasier och har tolv aktiva som tävlar i FIS, Internationella skidförbundet. Hur är det då att vara en elitklubb i Nacka?

När NVP bad klubbarna att ge sin bild stod det klart att man är nöjd med dialogen med tjänstemän och politiker. Gemensamt är också missnöjet med anläggningarna.

”Ett stående skämt”
Skuru IK har länge efterfrågat en ny bollhall, men fortfarande finns det inga konkreta förslag om att ersätta hallen, som rymmer ynka 300 åskådare. Tv-sända måste oftast spelas i Eriksdalshallen.
— Nacka bollhall är ett stående skämt i handbollskretsar. Vi spelar på dispens i en hall som inte är godkänd för spel på vår nivå, säger Magnus Rådahl, ordförande för Skuru IK, som varit aktiv i klubben sedan 1990.

Saltsjöbadens slalomklubb upplever att engagemanget från kommunens sida ökat för anläggningen, Vinterstadion. Men i dag är det fortfarande föreningen som med ideella krafter, och via medlemintäkter, sliter hårt för att säkerställa säkerheten och hålla backen öppen — även för allmänheten. Hade inte klubben själva åtgärdat liftsystemet inför säsongen, hade backen i dag varit stängd.
— Men vi känner stor optimism i dialogerna och känner anledning att se positivt på framtiden, säger Håkan Westberg, ordförande för Saltsjöbadens slalom.

Förslag hotar verksamheten
Orienteringsklubbarna Järla IF och OK Ravinen, känner sig just nu motverkade. Båda klubbarna har nyligen yttrat sig i en fråga, som de anser kan hota deras verksamhet.

Natur- och trafiknämnden vill begränsa orienteringens möjligheter att anordna orienteringstävlingar i Nacka kommuns ägda skogsmarker. Endast Velamsund anses lämpligt. Om förslaget klubbas riskerar både rekrytering och motions- och tävlingsverksamhet att drabbas negativt.
— Detta är ett mindre problem för vår elitverksamhet eftersom de löparna söker sig till mer krävande terräng, däremot blir det en ond cirkel för vår barn- och ungdomsverksamhet, där större delen av verksamheten är förlagd här i Nacka, säger Fredrik Brandhorst, ordförande i Järla orientering.
Gustav Grändeby


Foto: Carl Lundborg
"Stora skrytbyggen ligger inte för mig"


Mats Gerdau, M, kommunalråd i Nacka, är nöjd med de satsningar kommunen gör på föreningslivet. Men han hävdar bestämt att funktionella anläggningar även fortsättningsvis går före flådiga.

– Stora skrytbyggen ligger inte riktigt för mig.

Varför vann ni priset som föreningsvänligaste kommun?
— För att föreningarna har en närhet till både politiker och tjänstemän. Sedan vill jag lägga till alla engagerade föräldrar som ideellt ställer upp som tränare och lagledare. Utan dem hade vi inte varit där vi är i dag.
Vilka idrottssatsningar gör ni just nu?
— Snart påbörjas bygget av nya Näckenbadet och en ny bollhall vid Myrsjöskolan. Vi ska isolera Björknäs ishall och bygga nya sporthallar vid Sigfridsborgsskolan i Älta och i Boo gård i år. Fotbollstältet vid Nacka IP är klart. Det är bra och funktionella anläggningar.
Skuru, Järla orientering och Saltsjöbadens slalomklubb vittnar alla om en god dialog, men också om ett missnöje med anläggningarna. Skuru säger att deras arena är ett skämt i handbollskretsar. Hur reagerar du på elitklubbarnas missnöje?
— Vi satsar på anläggningar för flera hundra miljoner de kommande åren. Förslaget att begränsa orienteringstävlingarna vet jag inget om. Men för att exempelvis bygga ut Nacka bollhall behöver vi ändra på en detaljplan, och det tar tid. Det viktigaste för oss är att föreningslivet har så mycket halltider som möjligt.
Din hemstad Gävle har Gavlerinken och Gavlevallen. Nacka, som är i samma storlek befolkningsmässigt, är inte i närheten av några sådana arenor.
— Jag tycker att man får se Stockholmsregionen som helhet, och här har vi stora anläggningar. Men vi kan inte jämföra oss med isolerade centralorter ute i landet. I Nacka ska vi ha bra arenor för barn- och ungdomsidrott. Stora skrytbyggen ligger inte riktigt för mig.
Vad skulle du själv ge Nacka kommun ur ett föreningsvänligt perspektiv på en skala 1-5?
— När vi nu fått en utmärkelse måste jag ge oss ett högt betyg, en 4:a. Men det kommer alltid finnas en större efterfrågan än vi kan tillgodose. Jag tror inte det finns en kommun i Sverige som har lyckats med det.

FOTNOT: Längst ner i faktarutan kan ni läsa klubbarnas fullständiga svar på frågorna vi ställde.

Nacka får högsta och lägsta betyg

FRÅGAN. Vad vill ni ge Nacka för betyg, på en skala ett till fem, hur föreningsvänlig kommunen?
Skuru handboll. Magnus Rådahl menar att om betyget grundat sig på dialog och förståelse hade det blivit full pott. ”Men när det gäller antalet anläggningar och deras lämplighet är betyget uruselt, så där skrapar man ihop till betyget 1.”

Saltsjöbadens slalomklubb. Håkan Westberg tycker att de senaste åren ger hopp om framtiden.
 ”Givetvis finns det alltid utvecklingspotential, så för att sätta lite press på både oss och kommunen ger vi betyget 4:a, men vi ser en 5:a inom räckhåll”, säger han.

Järla orientering. ”Fritidsenheten gör ett mycket bra jobb med stöttning och försöker hålla en kontinuerlig kontakt med oss […] Betyget bör hamna på en klar 5:a! Däremot motarbetas vi på ett allvarligt sätt […] och beroende på det kan inte betyget bli annat än en 1:a”, säger Fredrik Brandhorst.

-------------------

Här kan du läsa klubbarnas fullständiga svar!

Fredrik Brandhorst, ordförande Järla orientering.

Hur länge har du suttit på posten som ordförande?
Sju år.
Nacka utsågs förra veckan till Sveriges föreningsvänligaste kommun i landet. Vad var din spontana reaktion på det?
Grattis Nacka och grattis alla föreningar i kommunen. Det är kul att bo i en kommun som uppfattas som föreningsvänlig, dock kan jag själv tyvärr inte helt ställa upp på den beskrivningen, se nedan.
Under din tid som ordförande, hur tycker du att dialogen med Nacka kommun varit under årens lopp. Vad har varit bra och vad har varit sämre?
–Jag har haft ett flertal möten med politikerna som alltid ställt upp och lyssnat och jag har även träffat tjänstemän på Fritidsenheten vid ett flertal tillfällen. Det var också mycket roligt att få välkomna fritidsnämndens ordförande Richard Wendt jämte en tjänsteman från Fritidsenheten till vår orienteringstävling vid Flatenbadet i våras. Solen sken och Richard och Karl sken ikapp med vädret efter att ha provat en orienteringsbana i skogen. Synd bara att vi inte kunde genomföra detta arrangemang på Nacka kommuns marker som vi först hade planerat. Sämre har varit att vi har haft enormt svårt att nå fram till tjänstemännen på Tillståndsenheten. Vi har även skickat ett antal påminnelser om att de gärna får besöka något av våra olika arrangemang för att lära sig lite mer om hur en orientering fungerar i praktiken men tyvärr endast fått avvisande svar.
Ni är en av två Nackaföreningar som tillhör de vassaste i landet. Tycker ni att era förutsättningar som elitlförening speglar den nivån ni verkar på?
Nacka är attraktivt för orienterare och grunden för det är att både OK Ravinen och vi i Järla har väl organiserade elitverksamheter. Bägge föreningar får också från tid till annan förfrågningar från både nationell och internationell elit som är intresserade av att börja träna och tävla med oss. Utöver närhet till studier och arbete är det tillgången till bra och tuffa träningsmarker i Stockholmsområdet som drar.
Ni och OK Ravinen har skrivit varsin skrivelse till kommunen. I er står det att Nackas föreslagna friluftsstrategi att skärpa reglerna för att arrangera tävlingar riskerar att underminera hela er verksamhet. Kan ni utveckla vad ni menar?
Tillgången till skogsmark är förstås av yttersta vikt för föreningarnas orienteringsverksamhet. Det gäller för både tränings- och tävlingsverksamhet för barn, ungdomar, motionärer och elitlöpare. I Nacka finns det egentligen bara tre större markägare, Stockholms Stad, Erstaviks Fideikommiss samt Nacka kommun. Där sticker Nacka kommun som markägare ut mycket negativt genom att planera för mycket skärpta regler för orienteringsarrangemang. I princip kommer det endast gå att genomföra normala orienteringar i Velamsund och då huvudsakligen också under höstmånaderna medan det på övriga kommunala marker som Nyckelviken, Orminge, Skogsö och Tattby enbart kommer tillåtas så små arrangemang att det inte låter sig genomföras praktiskt. Dessutom är samtliga dessa marker avsatta just för det rörliga friluftslivet, och då kan man förstås fråga sig vad orientering är om inte rörligt friluftsliv? De föreslagna riktlinjerna inskränker alltså tävlande och då indirekt att våra orienteringskartor efterhand inte uppdateras. Det blir förstås också färre arrangemang att välja på för framför allt barn och motionärer som vill tävla i närområdet, och med allt sämre kartor blir till slut också träningsverksamheten lidande. Detta är kanske ett mindre problem för vår elitverksamhet eftersom dessa löpare ändå söker sig till mer krävande och okänd terräng för att fortsätta att utvecklas. Däremot blir det en ond cirkel för vår rekrytering jämte de kontinuerliga motions-, barn- och ungdomsverksamheterna där en större del av verksamheten är förlagd just till hemmaterrängen i Nacka. Nackas orienteringsföreningar har också tidigare arrangerat en mängd större och mindre orienteringstävlingar på kommunens marker som avlöpt helt problemfritt så varför man skulle behöva skärpa några regler är för mig svårt att förstå. Det finns också redan regler överenskomna med Naturvårdsverket och varför Nacka kommun skall skapa ett eget regelverk helt på egen hand är minst sagt märkligt. Jag tror det egentligen är en kunskapsfråga och att tjänstemännen i det här fallet är mer bekymrade över att riskera göra något som kan bli fel än att ha modet att försöka göra något som är rätt. De föreslagna reglerna blir så vitt jag förstår också de strängaste i hela landet och det alltså egentligen helt utan anledning.  Vi tycker istället det borde vara en självklarhet att kommunen agerar generöst och lägger sig i framkant vad gäller tillgång för ideella föreningars arrangemang i kommuninnevånarnas egna marker.
Vad skulle ni sätta för betyg på Nacka på i hur föreningsvänlig kommunen är, på en skala mellan 1-5? Motivera gärna kort varför.
Fritidsenheten gör ett mycket bra jobb med stöttning och försöker hålla en kontinuerlig kontakt med oss ideella ledare exempelvis genom föreningsledarkonferenser varje år. Även stödet i arbetet med att certifiera Järla Orientering som Utmärkt förening var värdefullt och det uppskattar jag mycket, betyget bör hamna på en klar 5:a! Däremot motarbetas vi alltså på ett allvarligt sätt vad gäller orientering på kommunens marker av Tillståndsenheten som mer verkar betrakta orientering som ett allvarligt miljöproblem istället för den friskvård för gammal som ung som det i verkligheten är. Beroende på detta dras följaktligen betyget ned och jag kan egentligen inte ge mer än en 1:a! Hur bra vi än blir bemötta av kommunen i övrigt så är ju själva grundförutsättningen för hela vår verksamhet inte där om vi inte kan tävla och träna i kommuninnevånarnas egna skogar, marker som dessutom är avsatta för just det rörliga friluftslivet. Vidare är det förstås ett utomordentligt allvarligt problem om vi på sikt inte kan bedriva en uthållig rekryterings-, ungdoms- och motionsverksamhet, då spelar inte Fritidsenhetens goda insatser någon särskilt stor roll. Tyvärr!

Håkan Westberg, ordförande Saltsjöbadens slalomklubb.

Hur länge har du suttit på posten som ordförande?
Aktiv och engagerad medlem som tränare de senaste 9 åren. Jag har varit med i styrelsen i drygt ett år som ordförande sen i somras/höstas 2017.
Nacka utsågs förra veckan till Sveriges föreningsvänligaste kommun i landet. Vad var din spontana reaktion på det?
Verkligen roligt och ett tydligt bevis på att Nacka Kommun ser betydelsen och effekten av ett aktivt föreningsliv för barn, familjer och invånare i Nacka. Jag upplever den ansatsen i våra kontakter med kommunen. Både i bemötande och engagemang genom möten och samtal med vår Saltsjöbadens Slalomklubb det senaste året.
Under din tid som ordförande, hur tycker du att dialogen med Nacka kommun varit under årens lopp. Vad har varit bra och vad har varit sämre?
Den senaste tiden märks det tydligt att Nacka Kommun vill ta ett ansvar för vår anläggningen Vinterstadion och hjälpa oss att säkerställa både drift och funktionalitet som är hållbar för alla, inte bara vår klubb. Sen är det alltid svårt för både oss som ideell förening och Nacka som kommun att skapa snabba förändringar genom beslut. Det finns ju både politik och byråkrati att förhålla sig till. Men vi har en bra och offensiv dialog idag med en enad ambition om att Vinterstadion ska bli en attraktiv samlingspunkt för friluftsliv även på regional nivå.
Ni är en av Sveriges största alpina föreningar i landet. Tycker ni att era förutsättningar som elitlförening speglar den nivån ni verkar på?
Idag nej. Idag är det vi själva som förening genom medlemmar som driver, underhåller och utvecklar hela anläggningen. Helt på ideell basis med medlemsintäkter där medlemmar lägger ned otroligt mycket tid och energi på sin fritid. För att vi över huvud taget ska kunna hålla backen öppen, i ett säkert och funktionsdugligt skick för både oss själva och allmänheten. Det finns alltid utmaningar och anledningar historiskt till att det är så. Men som jag konstaterade tidigare, känner vi en stor optimism i dialogerna och känner anledning att se positivt på framtiden.
Ni fick nyligen ett bidrag på underhållet av liftsystemet för 187 000 kronor. Det visar ändå en vilja från kommunens sida?
Verkligen. Bidraget syftade specifikt till ett antal prioriterade åtgärder som Klubben efter extern besiktning presenterade. Allt för att kunna garantera säkerheten för anläggningens besökare. Både vi som klubb och Nacka kommun var helt överens om vikten av dessa åtgärder för att kunna öppna backen och garantera den säkerhet som alla besökare givetvis ska förvänta sig. Bidraget användes oavkortat till att sanera el och säkra fundament för liftstolpe.
Vad skulle ni sätta för betyg på Nacka på i hur föreningsvänlig kommunen är, på en skala mellan 1-5? Motivera gärna kort varför.
Min känsla baserat på de senaste årets kontakter och möten är mycket bra. Givetvis finns det alltid utvecklingspotential så för att sätta lite press på både oss och kommunen ger vi betyget 4:a idag, men vi ser en 5:a inom räckhåll.

Magnus Rådahl, ordförande Skuru handboll.

Hur länge har du suttit på posten som ordförande?
Sitter mitt fjärde år på den här posten. Har varit aktiv i klubben sen 1990 varav 5 år som Elitansvarig.
Nacka utsågs förra veckan till Sveriges föreningsvänligaste kommun i landet. Vad var din spontana reaktion på det?
Bra med att kommunen uppmärksammas. Kan sätta viss press på kommunen att leva upp till den titeln. Samtidigt blir jag lite bedrövad, om Nacka är bäst hur eländigt är det då inte i andra kommuner...?
Under din tid som ordförande, hur tycker du att dialogen med Nacka kommun varit under årens lopp. Vad har varit bra och vad har varit sämre?
Vi har alltid haft en bra dialog med såväl politiker som tjänstemän. På kultur och fritidssidan finns en klar vilja och ambition att hjälpa till. Däremot haltar det lite inom andra områden, t.ex. fastighetssidan, där man har svårt att se att det är skillnad på en ideell förening och ett företag.
Skuru IK har tillhört det absoluta toppskiktet i damhandbollen i många år. Tycker ni att era förutsättningar som elitlag speglar den nivån ni verkar på?
Absolut inte! Nacka Bollhall är ett stående skämt i handbollskretsar! Vi spelar på dispens i en hall som inte är godkänd för spel på vår nivå. När vi nu blir hårt trängda av Futsal som vill in och vi måste släppa tider i den enda hallen i Nacka som man får använda klister är det katastrof.
Ni har länge propagerat för en ny hall som ska vara mer elitmässig. Om du fick drömma på en rimlig nivå, hur skulle den se ut?
En hall som rymmer 1200-1500 åskådare och med utrymme för kringverksamhet såsom gym, utrymmen för sponsoraktiviteter och kansli.
Vad skulle ni sätta för betyg på Nacka på i hur föreningsvänlig kommunen är, på en skala mellan 1-5? Motivera väldigt kort.
Kommunen är helt klart föreningsvänlig när det handlar om dialog och förståelse för föreningarnas villkor så där får man betyget 5. Men när det gäller antalet anläggningar och deras lämplighet är betyget uruselt så där skrapar man bara ihop till betyget 1.


Sport

Värmdö HC besegrade Gimo med hela 11-0 på tisdagskvällen. Därmed tog laget ett litet steg närmare kval till division 1.

 

09:01 | 21 februari 2018 | Läs och kommentera


Sport

För några år sedan existerande sporten knappt i Värmdö. I dag är det bara Åre som kan matcha kommunen, vad gäller antal aktiva i puckelpist.  I helgen anordnade klubben svenska cupen i puckelpist — där barn och OS-åkare samsades i Hammarbybacken. 

 

15:55 | 19 februari 2018| Läs och kommentera


Sport

I morgon åker Gustavsberg till Fagersta för att möta Västanfors i den näst sista omgången i Bandyallsvenskan. En helt betydelselös match för ”Gurra” — som efter senaste förlusten är klara för degradering till division 1.

 

08:34 | 16 februari 2018


Sport

Höör har bara tappat poäng en gång under säsongen. Men när Skuru gästade serieledarna i går visade Ulrika Olsson att Skuru var i Skåne för att vinna. I och med vinsten närmar sig Skuru förstaplatsen.

 

09:37 | 15 februari 2018


Sport

Nye tränaren Magnus ”Mankan” Jansson ska ge Nacka HK ny kraft inför den kvalfyllda slutstriden på säsongen. Men orsaken till varför man bröt med förre tränaren Duane Smith, vill man hålla intern.

 

14:05 | 13 februari 2018


Sport

Nacka juniors hade all anledning att fira i helgen när de slog ut IFK Göteborg i slutspelet i futsal. Nu är Nackalaget klart för semifinal.

 

09:28 | 12 februari 2018


Sport

Skuru IK gjorde vad de skulle i helgen och vann mot bottenlaget Team Eslöv med rejäla 41-26. Nu väntar två riktigt tuffa matcher i veckan. Värmdö HC har också en tuff match att se fram mot – som spelas redan i kväll.

 

09:24 | 12 februari 2018


Sport

Karate är en perfekt sport för personer med funktionsnedsättning. I dojon på Griffelvägen vid Nacka IP har en grupp för unga bedrivits i fem år.
– Jag tror att det finns en stor grupp barn i Nacka som inte har en given plattform att träna på. Vi tar emot alla, säger Christer Gedda, instruktör på Nacka karate.

 

14:31 | 07 februari 2018


Sport

Skuru stod för en riktig kross i Nacka bollhall. Två Nackaföreningar åkte till Finland och dominerade mot hemmanationen – och Nacka juniors skaffade sig ett hyggligt utgångsläge i stormatchen mot IFK Göteborg på lördag.

 

09:21 | 05 februari 2018


Sport

Nordkorea vapenskramlar och Ryssland utesluts. Det är onekligen speciella förutsättningar när Jonas Karlsson gör sig redo för sitt åttonde OS.
– Det är nödvändigt att städa upp i skiten, säger han.

 

11:59 | 01 februari 2018


Sport

Nacka juniors är klara för SM-slutspel för första gången någonsin. Vilka de ställs mot i dubbelmötet? Jo, IFK Göteborg.
– Alla ni som läser det här, kom och stötta oss i Nacka bollhall. Så att vi kan sätta Nacka på futsalkartan, säger klubbchefen Mounir Kraft Riahi.

 

15:56 | 30 januari 2018


Sport

Nacka HI strävar efter att bli den vassaste parasportföreningen i landet. Nu har klubben stärkt sina aktier ytterligare. Det när Nacka HI vann Jerringfondens Parasportpris.

 

09:46 | 30 januari 2018


SKIDOR

Magnus Karlsson, Nacka Värmdö skidklubb, gjorde närapå rent hus vid veteran-VM i Minneapolis. Bland annat nerkämpades trefaldige olympiern John Bauer, USA, i spåren.

 

17:54 | 28 januari 2018


Sport

Andra halvlek har inletts för vinterlagsporterna. NVP har tittat på åtta lag i Nacka och Värmdö – som alla har någonting att spela för. 

 

17:00 | 21 januari 2018


Sport

På söndag spelar Nacka juniors sista seriematchen mot Falcao FC på bortaplan. Nackalaget kan spela avslappat i Stockholmsderbyt, medan Falcao måste vinna för att undvika nedflyttning.

 

16:09 | 21 januari 2018


Sport

I helgen kom Sverigeeliten till Älta ishall för att tävla om platser i SM och sedermera VM i synkroniserad konståkning. Men för Nacka teamåkningsklubb stod också äran på spel, att på hemmaplan visa Västsverige att Stockholm också kan.

 

16:48 | 07 januari 2018


Sport

Nacka blev inte alls någon slagpåse i Hockeyettan, som många befarade. Istället kan laget se tillbaka på en lyckad höst. Nu är målsättningen att nå play off till Allsvenskan.

 

15:04 | 07 januari 2018


Sport

Det är jämnt i toppen i division 1 mellersta Svealand i innebandy.

 

14:15 | 07 januari 2018


Ishockey

Efter flytten till Hammarby har Vendela Olssons utvecklingskurva gått spikrakt uppåt. Nu är den defensivt trygga backen uttagen till U18-VM i Ryssland.

 

12:59 | 03 januari 2018


Sport

2017 är snart över och 2018 står för dörren. NVP vände sig till några av Nackas och Värmdös föreningar och bad dem summera året som gått samt blicka framåt.

 

10:39 | 31 december 2017


Sport

NVP summerar ett axplock av händelser från det lokala sportåret.

 

10:51 | 28 december 2017


Sport Blev sport-journalisterna just sportjournalister för att de själva var dåliga fotbollsspelare?
Kolla själv på söndag när Boo FF arrangerar "Fotbollens dag".

 

10:10 | 16 september 2010


Sport Nästa tisdag, den 21 september, fortsätter sagan om Gustavsbergs Handbolls-klubb när Värmdölaget tar sig an Lidingö på bortaplan i divison 1 östra.

 

16:11 | 14 september 2010


Sport Nu på lördag arrangeras mountainbikeloppet Hammarby Hill XC. Platsen är Hammarbybacken och loppet körs på en 20 kilometer lång varvbana genom Nackareservatets skogar.

 

16:45 | 13 september 2010


Sport Powerforwarden Marcus Millemark, 22 år, har gått från Nacka till Värmdö inför kommande säsong. NVP frågade varför.  

 

14:01 | 13 september 2010


Sport Till alla er som valde att inte gå på Värmdömatchen i lördags: Synd för er.
Till er 118 andra: Visst var det magnifikt?

 

11:29 | 13 september 2010


Sport I helgen invigdes den utbyggda delen av Ösbyhallen i Gustavsberg, till GK Värmdös stora glädje. Gymnastikklubben har nu tillgång till nya gropar, trampoliner, danslokaler och redskap.

 

08:32 | 13 september 2010


Sport I lördags genomfördes  årets upplaga av Hot Island Race, vid Grisslinge Havsbad. Totalt deltog 50 ekipage i båtracingtävlingen, varav ett tiotal förare kom från Nacka och Värmdö.

 

11:46 | 12 september 2010


Sport Ylva Rylander från Saltsjöbaden vann i förra helgen SM-guld i kampsporten Shorinji Kempo.

 

09:47 | 12 september 2010

 
LÄGET I TRAFIKEN
  • Sträckan Nacka Forum - Årstadal
    Normal trafik
Visa/dölj information från SL
BANDYBLOGGEN
/link/f4d1009744dc4d64bfc134152624791e.aspx

Niklas Norevik är en välkänd Gustavsbergs- och bandyprofil. Säsongen 16/17 kommer han att blogga för NVP.se om livet på och utanför planen.

BANDYBLOGGEN
NÄRINGSLIV
/link/da8494cd6c4f40ebb2859c5316a902c5.aspx

Vägen tillbaka för Grand

Anrikt hotell blickar framåt
MILJÖ
/link/f095706c4d6d4bdd8686a5a0ecfdb115.aspx

Hon väljer giftfritt

Anna Frost har sanerat sitt hem
KRÖNIKA
/link/fbd71cf837a24df89bbbc6f3aac37b69.aspx

Klassaspekten blir tydlig

Har alla en plats i framtidens stad?
SPORT
/link/ed6549f81f014fb2bbf66be3de5b2b89.aspx

Gänget som ger energikickar

Karate för barn med funktionshinder
KULTUR & NÖJE
/link/d64a611c9b344aa58160fc1b1261e0f8.aspx

Emma Halvarsson tog publiken med storm

Representerar Värmdö i riksfinalen
GUSTAVSBERG
/link/968ed81934f24c46b943a2cce1aae244.aspx

Simskola för nyanlända

Viktig kunskap i skärgårdskommun
MUSIK
/link/1549571a3fca4671ad3602aa91702675.aspx

Tar klivet från kören

Linda Frithiof satsar på solokarriär
KONST
/link/f8ddb1e90fb44c55adf2427ab8821408.aspx

Konstresa på sjukhuset

Ska motivera och starta samtal
JUBILAR
/link/be7043322a52484983527df228634e9c.aspx
POLITIK
/link/de91e84dc4124af489650e4c66675f29.aspx
NOBEL
/link/8c681cffaf684a8d92ea2fa08a49175c.aspx

Pristagare besökte Nacka

Lunchade på Lännersta gård
KONST
/link/d056f3b9534844d398b227b1771da533.aspx

Vill gjuta liv i tanten

Har skapat tantkonst i två decennier
UTMÄRKELSE
/link/1b6a47374a0c4a8ab0edecaa8b570626.aspx
SPORT
/link/c03d9cc0fd154a8bafbe147310003dbb.aspx

Vill att fler ladies ska lira

Värmdös damlag vill växa
INGARÖ
/link/4edf8eeb663d41e58efad497ef1d0b66.aspx

Fick en lysande idé

Vill att Ingarö ska synas
UTBILDNING
/link/9bc7da268ddf44c79d341d5422646c2f.aspx

Eleverna höjer pulsen

Neglinge skola har fokus på rörelse
SKÄRGÅRDEN
/link/52edf47d2b18415798a88c816244bc73.aspx

En ovanligt vacker syn

Sälsafari avslutade segelsäsong
KULTUR
/link/74ccf497282f4a3583b5e390640e516f.aspx

Danstolkad Beethoven

Två världar möts i Alea
MILJÖ
/link/482002a5e2e34a68b2d8710c6cb9bd1c.aspx

Skitig bäck får nytt liv

Porlande lekplats tack vare elever
SPEL
/link/91133c4ced6d482cb22d44d146815387.aspx
PODD
/link/9f677b0b9f3948a883dd934d7d5991d2.aspx

Heta snack i bastun

Spelar in podd med kända vänner
JORDBRUK
/link/f99c077b982b4407a635ce2fb4a18dcb.aspx

Kylan slår mot bönderna

Sträng sommar drabbar skördarna
AMBULANSHELIKOPTERN
/link/917e10eba9814a15962f19ef86626fc7.aspx
VÄRMDÖ
/link/ed739ee6d3914a798b82cb33a4bc3e00.aspx

9-åringen besteg Fuji

"Det är bara att kämpa på"
MUSIK
/link/3962595c55a649539d15ef9b3b99b3eb.aspx

Singelaktuell kompisduo

David Bowie och Prince inspirerar
VÄRMDÖ
/link/dc961377530a4f6ab428cd4ea1f4c70d.aspx

Picknick med nya
och 
gamla Värmdöbor

Kompispicknick utanför kommunhuset
BERÄTTARLÄGER
/link/c925c1ebb736472d8051cde153747d84.aspx
TRÄDGÅRD
/link/0367e3a551c2488c8febf9a15b801c3c.aspx

Avkoppling i det gröna

"Det här är paradiset"
BÖCKER
/link/edb9ea2281ee4418bb03b35140528d17.aspx
SOMMARJOBB
/link/86ef731d7abd4f41a07b969cb9309707.aspx

Skapade sitt sommarjobb

Nacka satsar på unga nyföretagare
UTSTÄLLNING
/link/09a9bd50373a4e58abc9749beb64e74a.aspx
NATURPRIS
/link/730d2111ae8f4dcc8d2e156175d71b95.aspx
UDDA HUS
/link/f9c6a1a706104fef83d7a9603c1c8fd6.aspx

Fylke tar plats i Nacka

Hobbithotell redo för gäster
MILJÖ
/link/e3d36b81260540449287aaf16a1cd1bb.aspx

Pedagogisk plockning

3 723 skolbarn gör Nacka renare
TECKNARSTIPENDIUM
/link/bccbe02368b2446b9e2eb844ff41ffc1.aspx
DESIGN
/link/b96e4d27164748f686b9d9a42fe6d0c8.aspx
SPORT
/link/62b9f474423b4929927e6463e1f80771.aspx

Krigar mot motståndare
– och mot nättroll

NVP har träffat Skurus Linnéa Claeson
PRISTAGARE
/link/743833b9f630414a879c6f0eeb81d420.aspx

Prisbelönta bullar

I Saltis finns Årets bagare
TIPSA NVP.SE

Vet du något vi borde skriva om? Tipsa!
Anna-Karin Blom, webbansvarig
Telefon: 08-555 266 33

FRÅGAN

Har du körkort och bil?
Se resultat
 
 
 
SÖK PÅ NVP.SE
MEST LÄST IDAG
FACEBOOK

NVP.SE PÅ TWITTER

NVP:S NYHETSBREV

Här anmäler du dig till NVP:s nyhetsbrev, med lokalnyheter varje tisdag och torsdag.

EVENEMANG

Håll koll på allt som händer i Nacka och Värmdö i veckan.

Evenemangskalendern
ANNONS

Köpes

Lp-skivor och singlar från -50 -60 och -70-tal. Pop, rock, jazz, schlager. Ring Thomas
717 55 16, 070-717 55 16.

Se fler annonser
OM NVP

Nacka Värmdö Posten
Besöksadress: Värmdövägen 205
Postadress: Box 735, 131 24 Nacka

Tel Annons: 08-555 266 10
Tel Red: 08-555 266 20
Fax: 08-555 266 41

Mer om tidningen
Tipsa anonymt
Facebook
Twitter
RSS-flöde

SUDOKU
/link/eafc4609a34f4306bee78e68b47ddad5.jpg

Spela det omtyckta spelet Sudoku på NVP.se. Klicka på länken nedan för att spela.

Spela Sudoku
COOKIES

NVP.se nyttjar cookies för att underlätta användarens aktiviteter. Det gäller både redaktionellt och kommersiellt material. Om du vill veta mer eller stänga av cookies på din dator, klicka på länken nedan:
Minacookies.se